Syksy on saapunut ja se vaikuttaa koiratalouden arkeen monella tapaa. Ulkona on märkää, kylmää ja pimeää. Lenkkeily ei ehkä enää tunnukaan niin mukavalta kuin kesällä. Ulos on kuitenkin pakko mennä säässä kuin säässä, joten kannattaa panostaa varusteisiin, niin lenkkeily on mukavampaa.

Koiraihmisille on varmaan melkein itsestäänselvyys hankkia ulkoiluasu ja sopivat kengät. Näin syksyllä voi hyvinkin olla käyttöä myös sadeasulle ja kumisaappaille. Iltojen hämärtyessä ei pidä unohtaa heijastimia esim. heijastinliivi on hyvä. Toki voi lisänä perinteistä heiluvaa heijastinta käyttää, mutta ainakin minulla se on aina solmussa koirien hihnoissa, joten se ei ole käytännöllisin ratkaisu. Jos lenkit suuntautuvat lähinnä metsiin tai muille valaisemattomille poluille, voi otsalamppu olla tarpeellinen. Niitäkin on useita eri malleja ja vertailemalla luulisi löytyvän omaan käyttöön sopivan.

heijastin.jpg
Heijastimia saa nykyään monennäköisiä

Märkien kelien myötä koirat kantavat turkissaan sisälle mm. hiekkaa ja lehtiä. Lenkkien jälkeen edessä on tassujen (ja massujen) pesua. Omat koirani ovat onneksi oppineet kiltisti odottamaan eteisessä omaa suihkuvuoroaan ja omin tassuin menevät vuorollaan kylpyhuoneeseen pesulle. Meillä on koirien käytössä ihmisten vanhat kylpypyyhkeet, kun pienillä koirilla on masupesukin tarpeen, niin lopuksi saa koiran kuvattua hyvin isoon pyyhkeeseen. Toki jos pesu joka ulkoilun jälkeen tuntuu työläältä, niin voi ostaa koiralle kurahaalarin, silloin selviää pelkästään tassujen pyyhkimisellä. Eri asia sitten on löytyykö markkinoilta omalle koiralle sopiva kurahaalari, omat koirani ainakin omat niin omituisen mallisia, että niille harvemmin valmisvaatteet sopivat.

Ihmisten heijastimet tulikin jo mainittua, mutta muista huolehtia myös koirasi näkyvyydestä. Markkinoilla on erilaisia tuotteita esim. heijastinliivejä ja vilkkuvaloja. Toki voi ostaa myös pannan ja hihnan heijastimilla, mutta kannattaa ottaa huomioon, ettei heijastinpanta ei välttämättä näy pitkän karvan alta. Kyselemällä & kokeilemalla löytynee omalle koiralle parhaiten sopivat vaihtoehdot.

enja_heijastin.jpg
Varsinkin tumma koira katoaa pimeyteen, muista siis turvata koirasi pimeällä.

Kun varusteet on kunnossa on lenkkeilykin mukavaa. Mukavia lenkkejä ja hyvää syksyn jatkoa!