Ilmoitin Tarun luonnetestiin, kun sattumalta näin ilmoituksen ja paikkakin oli meitä lähellä. Itse en ole aiemmin ollut edes seuraamassa luonnetestiä, mutta olin etukäteen lukenut siitä, että tiesin suunnilleen mitä tuleman piti.

Aluksi tuomari kyseli taustatietoja ja sitten testi alkoi. Leluista Taru ei välittänyt, vaan hajut olivat kiinnostavampia. Kelkan mörkö oli Tarusta pelottava ja se pyrki pakoon, mutta sitten uskaltautui kuitenkin tilanteen rauhoitettua katsomaan mörköä. Kun uudelleen menimme ohi, se muisti kyllä mörön ja vähän väisti sitä. Hyökäyksessä Taru yritti jälleen karkuun, mutta minulle jäi muuten sen reagointi hiukan epäselväksi. Seuraavaksi oli vuorossa uudet "möröt"; haalareita Taru hiukan säikähti, mutta tynnyriä ei juurikaan ja kun uudelleen menimme ohi, se ei enää pelännyt vaan kävi tutkimassa sekä vaatemyttyä sekä tynnyriä. Seinässä kiinni ollessaan Taru kuulemma yritti pakoon, ei kuulemma käsittänyt mitä pahaa se olisi tehnyt, mutta kuitenkin tilanteen jälkeen oli taas kaveri hyökkääjän kanssa. Pimeässä huoneessa Taru kyllä liikkui reippaasti, mutta meni kerran ohitseni, kävi molempien tuomarien luona ja sitten löysi minut. Laukauksista Taru ei välittänyt.

Tuloksena oli siis: +95 ja laukaisuvarma
Osa-alueet: toimintakyky -1, terävyys 1, puolustushalu 1, taistelutahto -1, hermorakenne 1, tempperamentti 2, kovuus 1, luoksepäästävyys 3 ja laukauspelottomuus +++
Tuomareina toimivat Jorma Piiroinen ja Bengt Söderholm