Lauantaina lähdimme Soman ja Enjan kanssa kohti Jyväskylää. Matkasimme junalla ja matka sujui hyvin. Somalle ei junamatkailu taida olla yhtä tuttua kuin Enjalle, jonka kanssa junamatkailu sujuu aina hyvin. Jyväskylään saavuimme ennen viittä ja kun olin hakenut hiukan evästä, jatkoimme bussilla Laajavuoreen.

Lauantai-ilta meni hotelliin majoittautuessa ja hotellin ympäristössä näkyvien koirien katselussa, iltasella sitten katseltiin tv:tä ja nukkumaan mentiin ajoissa, jotta jaksaisimme herätä varhain seuraavana aamuna.

Sunnuntaiaamu valkeni viileänä ja aamulenkillä ollessamme oli vielä pimeää, mutta kahdeksan aikaan oli jo valoisaa. Aamupalalla piti tankata itsensä täyteen ja kyllä tarjonta oli hyvä :) Puoli kymmenen jälkeen sitten suuntasimme näyttelypaikalle ja pistimme leirin pystyyn. Kiertelin ja katselin ympärilleni ja näinkin tuttuja. Ennen kehää vähän treenasimme Soman kanssa ja tasapuolisuuden nimissä piti Enjankin kanssa käydä vähän kokeilemassa.

Soma pääsi ensimmäisten joukossa kehään. Aluksi Soma esiintyi hienosti, vaikka haukahtikin muutaman kerran. Yksilöarvostelussa neidillä meni pasmat ihan sekaisin, liekö sitten tuomari ollut Soman mielestä pelottava ilmestys. Esiintyminen ei siis kovin hyvin mennyt, mutta eiköhän se siitä treenamalla ja totuttautumalla ala sujumaan. Arvosanaksi Soma sai hyvän eli H:n (arvostelu ilmestyy kotisivuillemme Soman tulossivulle). Kehän jälkeen vielä kiertelimme väkijoukosssa, jotta Soma tottuisi vilinään ja toisiin koiriin. Sitten koirat pääsivät hotellihuoneeseen ja minä jatkoin kiertelyä ja koirien katsomista.

Hotellihuone piti luovuttaa kello kahteentoista mennessä, joten siinä vaiheessa rupesimme jo tekemään kotiin lähtöä. Ensin siis bussilla keskustaan ja siitä sitten hyppäsimme junaan. Lemmikkivaunussa oli muitakin koiria ja meidän vieressä oli boxissa pupu, joka kiinnosti koiriamme, erityisesti Soma yritti tehdä tuttavuutta pupun kanssa. Tampereella oli junanvaihto, junamme tosin oli myöhässä vartin ja tiesimme, että myöhästyisimme vaihtoyhteydestämme. Lemmikkiosasto oli täynnä; koiria suurin osa. Soma yritti tehdä tuttavuutta vastapäätä istuvan kissan kanssa. Riihimäellä jouduimme odottamaan jälleen ja kyllä olimme tyytyväisiä, kun vihdoin pääsimme kotiin. Vielä piti käydä vaihtamassa Soma Taruun ja sitten vihdoin pääsimme kotiin. Rankka reissu oli, mutta antoisa... Kuviakin tuli räpsittyä ja koitan jossain vaiheessa saada niitä näytillekin.