Viime sunnuntaina suuntasimme Enjan kanssa Purina Areenalle Konalaan ATD:n agilitykisoihin.
Olin ilmoittanut Enjan kahteen starttiin. Tuomarina A- radalla toimi Leena Rantamäki-Lahtinen ja B-radan tuomaroi Heidi Viitaniemi.

A-rata ei näyttänyt lainkaan hankalalta, joka kyllä vaikutti mielialaan kohentavasti. Ennen kisan alkua kävin Enjan kanssa vähän kokeilemassa mm. keppejä ulkokentällä. Treeneissä kepeissä on selkeästi tapahtunut edistystä, kunhan vielä saataisiin pujottelu siihen kuntoon, että toimisi kisoisssakin.

Ensimmäinen startti ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin, sillä Enja tuli ohi ensimmäisestä aidasta. No positiivistä oli, että Enjalla oli vauhtia ja intoa, tosin kepit olivat taas tahmeat. Vauhtia oli tosiaan siinä määrin, että Enja kerkesi juosta muurin ohi, ennen kuin kerkesin tehdä mitään. Enää en muista mistä tuli vielä yksi kielto, mutta tosiaan tuloksena kolme kieltoa ja hylky. No en kyllä ollut pettynyt, vaan oikeastaan aika helpottunut. Rata saatiin kuitenkin mentyä läpi ja Enjalla oli intoa eli siinä suhteessa olemme edistyneet :)

Toista starttia odotellessa kävimme koirapuistossa ja kävelyllä. Oma fiilis oli hyvä ja ajattelinkin, että toiseen starttiin on hyvä lähtökohdat, kun jännitys oli poissa ja tilalla levollinen olo. Kun B-rataa rakennettin katselin sitä kehän laidalta ja se näytti aluksi hankalammalta kuin A-rata oli. Kun siihen pääsi itse tutustumaan, rata oli kyllä ihan selkeälinjainen.

B-rata lähti hyvin käyntiin ja Enja kulki hyvin mukana. Tosin putken jälkeen tuli pieni episodi, kun yht'äkkiä Enja lähtikin ihan eri suuntaan kuin mä ohjasin; suoraan kohti keinua. Onneksi sain sen takaisin ja tästä tuli vain kielto eikä hylkyä. Pienen koiran aatoksista ei voi ottaa selvää, mutta tässä tilanteessa se sekoitti tuomarin ja ohjaajan, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Kieltämättä meissä on varmaan koiran mielestä hyvin paljon samaa ulkonäössä. Episodin jälkeen rata jatkui hyvin kepeille asti, joista saimme vitosen, kun Enja jätti välin pujottelematta. Muutenkin niin tahmeata kuin olla vaan voi... aikaa meni ikuisuus. Loppupätkä sitten reippaasti ja maalissa oli hyvä fillis. Tuloksena RV 10 ja AV 12,99 eli lopputulos 22,99 ja 10. sija. Tavoite siis saavutettu ja pitkästä aikaa saimme tuloksen eli ehkä Enjan kanssa uskaltaa jatkossakin kisata. Kyllä töitä tarvitsee tehdä, että saamme kepit kuntoon ja vielä lisää vauhtia, mutta pääasia on se, että toivoa on. Eli katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)