Huomasin, että selostukset Myyn tekemisistä agin saralla ovat jääneet täysin unohduksiin. Tässä postauksessa korjaan asiaan kertomalla mitä Myyn kanssa olemme viime aikoina puuhailleet.

Myyn ulkotreenit alkoivat jo ennen pääsiäistä eli 18.4. Myy oli ymmärrettävästi varsin tohkeissaan, kun pääsi pitkästä aikaa Ojankoon agia treenaamaan. Eipä suostunut lämmittelylenkilläkään menemään mielestään liian kauas treenikentästä, höpsö koira. Oman vuoron odottaminenkaan ei tunnu olevan Myyn vahvimpia puolia ja kun esteet laitettiin minikorkeudelle, se oikein syöksyi radalle...  Treenipätkänä oli vanha möllirata (jonka sattumoisin menin silloin aikoinaan Enjan kanssa). Tein radan pätkittäin niin että palkkasin aina tietyissä kohdissa. Myy teki taitavasti ja treeneistä jäi hyvä mieli.

Pääsiäismaanantain treenit jäivät väliin, kun selkäni vihoitteli, niin en Enja kisojen jälkeen enää halunnut ottaa riskiä, kun seuraavana päivänä piti töihinkin mennä. Sitä seuraavana maanantaina meillä oli työvuoro epiksissä. Otin kuitenkin Myyn mukaan ja ilmoitin sen mölliradalle ja otin kaksi starttia. Mölliratana oli hyppis, joten radalla oli paljon hyppyjä ja putkia mentiin moneen kertaan. Ensimmäinen startti meni aika hyvin, mutta putket eivät Myytä juuri kiinnosta. Toinen startti oli sitten paljon huonompi. Myy pysähtyi välillä keskelle kenttää ja katsoi minua varsin loukkaantuneen näköisenä. No kuitenkin saimme suoritettua kaikki esteet ja pääsimme maaliin. Tuloslappuset kertovat kyllä karua kieltään... Myy ei taida ihan vähään aikaan olla valmis virallisiin kisoihin. No nyt pitää tehdä putkesta Myylle "maailman kivoin este".

Viime maanantaina (9.5) meillä piti olla omatoimitreenit, kun kouluttajamme oli estynyt. Saimme kuitenkin vierailevan kouluttajan, joten ihan kunnon treenit saatiin aikaan :) Ennen treenejä harjoittelin Myyn kanssa putkea namialustaa käyttäen. Johan alkoi putkikin kiinnostaa, kun päästä löytyi lihapullaa. Pitää vaan jatkossakin vahvstaa putkea. Treenipätkällä teimme välistävetoja ja oli siinä hyppysuoran päädyissä mutkaputketkin. Varsi hyvä harjoitus meille sekin. Välistävedot kyllä sujuvat, tosin väli oli meillä vähän turhan iso ja jos aloin vetämään vähänkään liian aikaisin, Myy kääntyi heti takaisin minua kohti. Pienellä harjoittelulla sain korjattua ja pätkä onnistui hyvin molempiin suuntiin. Lopuksi päätin vielä muistella Myytä keppikujasta. Alku vähän takkuili, mutta kun sain laitettua kujan selkeäksi, niin hyvinhän se sujui. Pitää ottaa taas useita toistoja ja vähitellen kaventaa kujaa, niin eiköhän se ala sujumaan.