Pääsiäistä vietimme jälleen kerran agilityn parissa Purinalla.

Lauantaina 7.4. oli vuorossa ATD:n kisat ja kaksi agilityrataa.

VIDEO A-rata

Puomilta tuli vitonen, vaikka omasta mielestäni Enja otti kontaktin. Keppien oikeaa sisäänmenoa ei meinannut millään löytyä, joten siitä seurasi hylky. Ihan loppuun asti en skarpannut, joten toiseksi viimeinen putkelle tuli ohjattua Enja väärään päähän ja viimeisen aidan ohi mentin. Radan jälkeen pänni ja kovasti. Toista starttia odotellessa kävi mielessä, miksi ihmeessä tätä lajia Enjan kanssa harrastan. Radalla aikaa kuluu aina liikaa ja keskeneräiset kepit tuottavat virheitä ja pahimmassa tapauksessa hylyn. No toinen rata oli vielä edessä, joten psyykkasin itseni ja päätin, että näytämme mitä osaamme...

VIDEO B-rata

Parhaamme tosiaan teimme ja yliaikanolla sieltä tuli. Kepitkin sujuivat tällä kertaa paremmin. Varsinainen yllätys odotti tulostaululla. Tuloksemme 4,79 riitti voittoon! Se tunne oli aivan mieletön ja ekan radan aiheuttama mielipaha unohtui täysin. Tämä tapaus kyllä kertoo paljon lajin luonteesta; menestys on pienestä kiinni.

 

Maanantaina 9.4 oli vuorossa HAU:n kisat ja hyppyrata.

VIDEO F-rata

Saavuimme paikalle mielestäni riittävän ajoissa, mutta kisat olivat edellä aikataulustaan. Eli ilmosta suoraan rataantutustumiseen. Enpä kerinnyt kuin pari kertaa kiertää radan läpi, joten eihän se jäänyt ollenkaan mieleeni. Saimme onneksi luvan startata luokan viimeisenä. Kun olin lämmitellyt Enjaa ja vaihtanut kengät, olikin jo vuoromme. En ollut kovinkaan toiveikas radalle mennessämme ja näin jälkikäteen videota katsellessa ihmetyttää, miten sujuvaa menoa rata paikoitellen onkin, vaikka ohjaaja suunnistaa numerokylttien varassa. Aikaa toki kuluu eli enpä suosittele kenellekään tällaista tyyliä. Kunnialla saimme kuitenkin radan loppuun, vaikka pari kieltoa (rengas & putki) ja vitonen (kepit) tulikin. Elikäs RV 15 AV 20,84 TULOS 35,84 ja 9. sija. Kisan jälkeen olin aika kauan pöllömystynyt, mutta tyytyväinen, että saimme radalta tuloksen.

 

Pääsiäisen kisoissa tuli siis koettua kaikenlaista; täysin pilalle mennyt rata, hyvin mennyt rata ja radalle meno ilman valmistautumista. Lisää kokemusta saatiin siis roppakaupalla. Keppejä pitää edelleen työstää ja vauhtia pitäisi saada lisää. Kaipa ohjaajankin pitäisi alkaa harrastaa agilityn tueksi muutakin liikuntaa ja Enja joutui puntarilla käynnin jälkeen dieetille, jospa se jaksaisi juosta nopeammin, kun vähän ylimääräistä painolastia on pudotettu.