Aivan mahtava viikonloppu takana niin sään kuin tulostenkin puolesta. 

Lauantaina mukana olivat pikkukoirat; Taru ilmoitettuna kehään ja Myy jh-koirana.
Suunnitelmissani oli kuvata jh-kehää, mutta eipä se sitten aikataulullisesti onnistunutkaan. Myy oli lainassa Taru Mäkipäällä, tämä on jo tuttu parivaljakko ja mielelläni annan Myyn Tarun käsiin. Tällä kertaa ei Myyllä ollut paras päivä, mutta siitä huolimatta Taru hanskasi tilanteen hyvin. Taso oli kova, joten valitettavasti ei Tarulle ja Myylle jatkopaikkaa auennut.

treenausta_taru_myy-normal.jpg
Treenausta ennen jh-kehää

Mäyräkoirien tuomarina toimi Saija Juutilainen. Taru esiintyi veteraaniluokassa saaden seuraavanlaisen arvostelun: "8,5 v. Hyvänkokoinen reippaasti liikkuva veteraani. Lanneosa voisi olla tiiviimpi, samoin käpälät. Hyvät kulmaukset ja eturinta. Pitkä narttumainen pää. Kuono voisi olla täyteläisempi. Hyvinhoidettu purenta. Pyöreät silmät. Ylälinja voisi olla tiiviimpi, liikkeessä voimaa. Riittävä karva. Hyvä luonne."
TULOS VET ERI1 ROP-VET

Taru on selvästi puhjennut kukkaan, nykyään se selkeästi tykkää esiintyä, vaikkei edelleenkään malttaisi olla paikallaan. Valitettavasti SA jäi uupumaan ylälinjan takia, mutta Tarun liikkeitä tuomari kehui. 

taru_ropvet_11052013-normal.jpg
Tarun palkintopose, kuvan otti Taru M.

Iltapäivän ryhmäkilpailussa Tarun esitti Kerttu Leutola. Kyllä sai ylpeänä katsoa tyttöjä isossa kehässä hienosti meni, vaikkei mitään menestystä ollut odotettavissakaan.

taru_vetkisa1-normal.jpg
Kerttu ja Taru ryhmäkilpailussa

 

Sunnuntaina kehävuorossa olivat lapinkoirat Enja ja Runo, tuomarina oli jälleen Saija Juutilainen. Runo on siskoni koira, joten totesimme, että hän saa itse esittää koiransa. Runo esiintyi avoimessa luokassa, saaden EH:n, jota sille toivoin. Arvostelu jäi siskolleni, enkä sitä ulkoa muista. Valitettavasti Runo ei tällä kertaa sijoittunut kilpailuluokassa.

runo_kehassa-normal.jpg
Runo kehässä

Enja oli ainoa narttuveteraani ja se esiintyi hyvin. Yhden kerran se haukahti, kun ei saanut mielestään riittävän nopeasti herkkua. Ilmeisesti tokoa on tullut viime aikoina treenailtua, kun Enja piti liikkeissä katsekontaktia, joka ei niin hyvä juttu ole.

enjukka_ravaa-normal.jpg
Enja liikkeessä kuva: Rewe Fagerström

Enjan arvostelu:"8 v. miellyttävä veteraani. Mukavassa kunnossa. Kaunis pää ja ilme. Hyvin hoidettu purenta. Riittävät kulmaukset. Säilyttää ylälinjan. Hieno luonne."
TULOS VET ERI1 SA VSP-VET

Laatuarvostelun tuloksen kuullessani, en ollut uskoa korviani: ERI ja vielä SA! Niinpä jatkoimme paras narttu kisaan, jääden tällä kertaa ilman sijoitusta. Sitten oli valittiin ROP, jonka jälkeen pääsimme uudelleen kehään ROP-veteraanin valintaan. Enjasta tuli siis VSP-veteraani ja kyllä omistaja oli iloinen. En olisi uskonut, että näin voi käydä, vaikka tokihan Enja on omasta mielestäni kaunis rotunsa edustaja.

ropvet_lappalaiset-normal.jpg
ROP-VET Lecibsin Macce & VSP-VET Fidelis Pikku Apulainen  kuva: Rewe Fagerström