Vuoden ensimmäiset kisat olivat JAU:n kisat Vuokkoset Areenalla 4.1.2014. Olin ilmoittanut meidät kahdelle radalle: agilityradalle ja hyppyradalle. Tuomarina toimi Johanna Wüthrich.

B-rata tuntui jo rataantutustuessa mukavalta. Ainoa hankala kohta oli keinu ja sitä seuraava hyppy. Olisi ollut ideaalista päästä keinun oikealle puolelle, mutta päädyin kuitenkin kulkemaan vasemmalta puolelta ja ajattelin tehdä pers'jätön keinun jälkeen. Hiukan jännitti kerkeänkö, mutta en siihen muutakaan ideaa keksinyt. Kun sitten pääsimme radalle Enjalla oli vauhtia ja kepitkin sujuivat virheettä. Keinulle Enja tuli vauhdilla ja vaikka sainkin hidastettua sitä, en todellakaan kerinnyt edelle. Niinpä hätäratkaisuna oli takaaleikkaus aidalle ja sehän toimi! Loppuradalla oli jo Enjaa jäljessä, mutta hyvin se teki rataa ja pääsimme maalin virheittä. En ollut uskoa korviani, kun kuulin kuuluttajan kertovan aikamme, se oli alle ihanneajan. Se oli siis NOLLA!

agitulos04012014-normal.jpg

C-rata alkoi lupaavasti, mutta Enjan tultua putkesta (3. este), se pälyili ympärilleen kuin etsien jotain. Sama toistui pussin jälkeen. Oli kyllä hämmentävää, kun ero edelliseen rataan oli huikea. En yhtään ymmärrä mitä tapahtui. Maaliin kuitenkin pääsimme ja vaikka kyseessä oli hylkyrata oli aika merkitty ylös. Yliaikaa tuli n. 12 sekunttia eli ilman haahuiluja olisi hyvin ollut mahdollista keritä aikaan. Jälkeen päin mietin, että olisiko hormooneilla ollut vaikutusta Enjan käytökseen. Sillä on nimittäin juoksut alkamassa lähiaikoina. No ennen kotiin lähtemistä kävimme vielä kokeilemassa muutaman esteen ja silloin Enja työskenteli ongelmitta.

B-rata (agi) AV -3,07 RV 0 TULOS -3,07 LUVA ja 5. sija
C-rata (hyppis) TULOS HYL

Tämä kisavuosi kyllä alkoi paremmin kuin osasin odottaakaan. Toki jo muutamassa edellisissä kisoissa vauhti oli kohdillaan, joten nolla oli jo silloin lähellä. Tämä oli meille todella suuri saavutus! Töitä on tehty paljon ja kisaamisenkin jouduimme erikseen opettelemaan. Enja on erittäin ohjaajapehmeä koira ja reagoi herkästi jännitykseeni. Vuonna 2011 aloimme työstää ongelmaa kisaamalla tuloksista välittämättä. Se toimi ja ensimmäinen puhdas ratayliajalla tuli 25.4.2011. Hitaus on tosiaan ollut heikkoutemme ja vasta nyt on alkanut löytyä riittävästi vauhtia. Meillä oli takana 85 starttia ennen ensimmäistä luvaa, joten meidän tapauksessa voinee sanoa, että sitkeys palkitaan.

lumienja_kivella1-normal.jpg

Nyt on suurin tavoitteemme saavutettu, joten nyt voimme treenailla ja kisata ilman paineita. Jos tuloksia tulee niin toki, olen tyytyväinen. Pääasia kuitenkin on, että agility on meille molemmille hauskaa.