Helteissä säässä oli vuorossa pari näyttelyä; Myy Mäntässä ja lapinkoirapennut Tuomarinkartanossa.

Itse olin Runon kanssa pentunäyttelyssä ja Frodo-veikka oli paikalla myös. Lämmintä piisasi ja vettä kului; Tuomarinkartanossa tunnetusti ei nimittäin varjoa löydy. Lämpö taisi viedä mehut lappalaisista, sillä kehään mentässä sisarukset alkoivat olla jo hiukan nuutuneita.

Ensin kehässä kävi Frodo (Taikavirran Hei Pieni) ja ainoana uroksena se oli PEK1 kera KP:n.
Kehässä vieraillut varis tuntui kiinnostavan enemmän kuin esiintyminen, mutta se ensikertalaiselle sallittakoon. Frodo antoi hienosti tuomarin tutkia itseään ja kyllä se liikkuminenkin lopulta onnistui.


Frodo

Sitten oli vuorossa nartut, joista ensin menivät kehään pikkupennuissa kisaanneet kaksi narttua.
Runo kisasi ainoana isompien pentujen luokassa, tuloksena hienosti PEK1 ja KP. Runo liikkui ihan nätisti ja seisominenkin onnistui, mutta häntä unohtui jonnekin seistessä.. Tuomarin lähentely ei meinannut olla Runon mieleen. Paras narttu kisassa Runo taisi luulla, että kyseessä on hippaleikki, sillä kaverin perässä ei ravi enää luonnistunut. Runo valittiin parhaaksi narttupennuksi ja meni ROP-kisaan veljensä kanssa. Tällä kertaa voiton vei Runo, Frodon ollessa VSP. Onnea Frodolle taustajoukkoineen hienosta näyttelyuran avauksesta! Me jäimme Runon kanssa ryhmään, jossa kävimme näyttäytymässä. Runo taisi olla tyytyväinen, kun se vihdoin pääsi kotiin, ainakin väsy se oli. Toki otimme vielä pakollisen poseerauskuvan, joka on tässä ohessa.

Tässä vielä Runon arvostelu (tuomarina toimi Karin Bergbom):
"Oikeaa rotutyyppiä. Ryhdikäs. Hyvä pää & ilme. Kaunis kaula & ylälinja. Hyvät raajat & kulmaukset. Kauniit tehokkaat liikkeet"


Runo kera palkintojensa

 

Myy oli Annen kanssa Mäntän näyttelyssä ja sai EH:n. Tuomarina toimi Tanya Ahlman-Stockmari.
Myy kuulemma liikkui jälleen hyvin eli ilmeisesti neiti on nyt tajunnut miten näyttelyissä kuuluu tehdä.
Tässä Myyn arvostelu:
"Oik. raajakorkeuden omaava, ryhdikäs narttu. Oik.sijoittuneet korvat. Lyhyt kuono-osa. Hieman vaaleat silmät. Riittävä rintakehän pituus. Hyvä eturinta. Kokoon sopiva raajaluusto. Ei tänään parhaassa karvapeitteessä. Hyvä häntä. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Liikkeiden tulee vakiintua."