Maanantaina veimme Enjan hoitoon, sitten ohjelmassa oli auton pakkaaminen.
Taru oli tässä vaiheessa jo ihan hurmoksessa ja pääsiväthän koiratkin lopulta kyytiin.
Samalla tuli testattua uutta kevythäkkiämme, jossa pikkukoirat saivat tällä kertaa matkustaa.
Sitten otimme suunnan kohti Itä-Suomea ja sitten vietimme autossa useita tunteja.

Illasta olimme perillä Outokummussa, jossa vielä kävimme kaupassa ja pitseriasta haimme evästä.
Pitsat maistuivat, kun alkoi olla jo nälkäkin. Sitten etsimme tulevan majapaikkamme, joka oli pieni punainen mökki keskellä metsää. Näköalassa ei ollut valittamista, kunpa kotonakin olisi semmoiset maisemat... Matkasta väsyneinä kävimme ajoissa nukkumaan.


Meidän mökkimme

Aamusella kävin koirien (ja kameran) kanssa lenkillä ja Tarun nenä kävi kokoajan. Mahtoi olla mielenkiintoisia hajuja ja ainakin erilaisia kuin kotipuolessa. Aamiaisen jälkeen lähdimme kaupungille.

Niin se vaan tuntuu olevan, että jotkut asiat muuttuvat, mutta tietyt asiat pysyvät ennallaan. Tietyllä tavalla oli hiukan outoa kävellä vieraana entisillä kulmilla... Kiertelimme edestakaisin kylällä ja tietysti piti käydä kirjastossakin. Hiukan kateellinen olin niistä useista tuulettimista... mutta kaipa kaikki vanhat kirjastorakennukset ovat saunoja kesällä. Kun poistuimme kirjastosta alkoi sataa ja päätimme lähteä takaisin mökille. Onneksemme sadetta ei kestänyt kovin kauaa ja illemmalla suuntasimme jälleen keskustaan. Tällä kertaa koirat jäivät mökille, kun kävimme syömässä. Koirat saivat kyllä osansa, kun emme kaikkea jaksaneet. Loppuilta kuluikin mökillä ja uni tuli hyvin aktiivipäivän jälkeen.


Vanha Kaivos

Keskiviikkoaamuna heräsimme sateen ropistessa, päätimme lähteä kunhan saisimme pakattua auton. Niinpä Outokumpu jäi taakse ykdeksän maissa. Paluumatkalla pysähdyimme Valamon luostarissa hakemassa tuliaisia ja nekkukaramellit piti saada matkaevääksi. Matka sujui ilman kommelluksia ja koko poppoo taisi olla mielissään kotiin pääsystä. Illemmalla kävimme hakemassa Enjan kotiin. Enjallakin oli ilmeisesti ollut hauskaa ja hyvä niin. Nyt on kesän reissu suoritettu :)


Myy posettaa kaupungintalon edessä