Tänä vuonna aloitettiin agijutut heti kisaamalla. JAU:n kisoissa oli kaksi starttia, joissa molemmissa tuomarina toimi Mia Laamanen. Ensimmäinen rataantutustuminen oli jo klo 9.00, mikä tarkoitti meille aikaista herätystä. Matkasimme junalla Hyvinkäälle, josta sitten jatkoimme kävellen hallille. Ihan mukava matka ja en onnistunut eksymään :)

Ensin vuorossa oli agirata ja toisena hyppyrata. Molemmat radat alkoivat samalla tavalla ja niissä oli muutenkin aika paljon samaa; kumpikin rata oli tehty juostavaksi. Tämä taisi koitua tällä kertaa meidän kohtaloksi, tosin Enja kyllä juoksi, mutta ohjaaja oli jo alkusuoralla pahasti myöhässä molemmilla radoilla. Tuloksena oli siis kaksi hylkyä, ja ihan ohjaajan hitauden takia. Ensimmäisellä radalla hylky tuli 10. esteellä (kepit): kolmas kielto. Toinen rata hylkääntyi jo kolmannella esteellä (aita), jonka ohi Enja oli jo kerinnyt juosta ja sitten hyppäsi väärin päin.

Jokatapauksessa molemmilta radoilta löytyi hyviäkin hetkiä. Ehdottomasti parasta oli Enjan vauhti, sitä on kaivattu!  Toinen positiivinen asia on kehitys kepeillä, vaikka paljon työtä täytyy edelleen tehdä, alkaa kepit jo vähän näyttämään pujottelulta. Molemmilla radoilla rengas meni hienosti! Hyppyradalla olin myös tyytyväinen kohtaan, jossa Enja irtosi putkeen ja pääsin itse sitten hyvin etenemään ohjaamaan pituutta.

Tästä nyt pitänee oppia, että Enja menee kovaa! Jatkossa pitää suunnitella ohjaukset eri tavalla tai opetella itse juoksemaan kovempaa... Ilmeisesti kaipaamme lisää etenemisharkoituksia ja varsinkin Enjalle itseluottamusta suorittaa suorassa linjassa olevia esteitä, vaikka vähän jälkeen jäisinkin. Ohjaajan pitäisi muistaa oikea-aikainen käskytys! Keppejä pitää edelleen treenata: varsinkin sisäänmenoja.

Päällimäisenä kisoista jäi siis positiivinen fiilis hylyistä huolimatta. Meidän tavoitteenahan on ollut opetella kisaamista ja löytää Enjalle oikea vire ja mukavaa on huomata, että oikealla tiellä ollaan. Seuraavat kisat onkin jo viikon päästä eli oman seuran kisat samaisessa hallissa Hyvinkäällä :)